Myter om poker

Det er mye rart man hører når man forteller folk at man driver med poker på profesjonelt nivå. Mange tror at vi vinner uante mengder penger, og andre tror at poker kun dreier seg om flaks. Sannheten er dessverre litt kjedeligere, og selv om jeg har så jeg klarer meg, skal det godt gjøres å bli mangemillionær av å spille poker. Det går jo som kjent litt opp og ned i livet. Noen ganger vinner man, og noen ganger taper man.

For noen år siden ble noen gutter i Bergen frikjent for å ha et privat pokerlag, da de klarte å få tingretten til å gå med på at poker er et ferdighetsspill, og at det derfor var greit å spille om små beløp etter norsk lovgivning. For, hvis poker bare hadde handlet om flaks, tror jeg ikke man hadde hatt mange profesjonelle pokerspillere. Det er jo ingenting som heter flaks, eller som Björn Borg en gang sa:

«Jeg får mer og mer flaks jo mer jeg trener»

Poker er spennende

Poker handler om innsats, sannsynlighet og erfaring

Det finnes de som har tjent seg søkkrike på å spille poker, men det finnes veldig mange flere som på et punkt hadde massevis av penger, men som to timer senere ikke hadde et rødt øre igjen. Man må selvfølgelig satse for å vinne, og med erfaring og et godt hode for sannsynlighetsregning, samt en god evne til å ikke foretrekke en mine, kan man selvfølgelig vinne. Men, det er mange andre som også har god erfaring og pokerfjes, og der det spilles om store penger er det som regel slike som deltar. Veldig mange profesjonelle pokerspillere får også innsatsen sponset av store spillselskaper, slik at de ikke pådrar seg en nevneverdig risiko når de spiller poker. Dette gjør at de over tid kan bygge ekstrem verdifull erfaring, og med denne erfaringen og kunnskapen kan man vinne. Flaks, derimot, er bare en lyd fugler lager når de flyr.